Overnachtingen

ERVARINGEN & TIPS

Overnachtingen, het is soms zo lekker om even de deur uit te zijn; nieuwe omgevingen verkennen en jezelf lekker te laten verwennen. Meestal heel spontaan plannen wij samen een leuke overnachting. Lekker even vrij van alle verantwoordelijkheden (want, tja, dat zijn er aardig wat) en de knop om op ontspanningsstand.

Knus huisje in de natuur

Heerlijk een lang weekend weg boeken! Ik pak altijd Vakantiehuisjes weg van de massa! Natuurhuisje.nl erbij om een leuk plekje in de natuur te vinden. Als ik weg ga dan heb ik voornamelijk behoefte aan rust, een mooie omgeving en veel wandelroutes. In het dagelijks leven moeten we al zoveel en het liefst alles zo snel mogelijk. Mijn zoektermen zijn dan vaak ook: natuur, privacy, rust, alleenstaande woning en eventueel nog met een jacuzzi of sauna. Natuurhuisje.nl heeft een uitgebreide zoekmachine waar je al je voorkeuren kan aangeven. De huisjes die er worden aangeboden zijn niet alleen in Nederland, maar in heel Europa.

Oke, let’s go: op zoek naar een leuk huisje! Ik kom uit op een schattig vakantiehuisje in Wissel, Gelderland: Natuurhuisje 58339 – vakantiehuis in Epe Epe is op fietsafstand te bereiken. Het huisje heeft een eigen perceel van 880 m2 en is ruim genoeg voor 4 volwassenen en 2 kinderen. Verder is het voorzien van alle gemakken: een goed uitgeruste open keuken, een grote bostuin met lounge bank (niet in de winter), wasmachine + droger, WIFI, regendouche en een 2-persoons whirlpool. Klinkt allemaal heerlijk, dus wij pakken onze tassen en vertrekken richting Wissel!

Het is een klein zoektochtje om de juiste afslag naar het huisje te vinden, maar eenmaal aangekomen wordt je verrast. Een goed verzorgd huisje tussen allemaal hoge bomen. Je weet niet waar je eerst naar moet kijken: het huisje of alle leuke hoekjes eromheen? Er staat bij de ingang direct een leuk klauter toestel met glijbaan; een zandbak; zitje; waterpomp en schuurtje met fietsen en speelmateriaal. Het begint al goed, want voor de kids is er genoeg vermaak.

Het huisje is knus en gezellig! De inrichting voelt tussen landelijk en modern aan. Je kan zien dat het recent is opgeknapt en het goed bijgehouden wordt. Alles is lekker schoon en er is overal aan gedacht. In ieder hoekje staat er iets wat bijdraagt aan de sfeer in de kamers. Het huisje is echt af.

Als je de keuken binnenstapt dan kijk je direct naar een mooi raampartij waardoor de achtertuin te zien is. Het is zo uitnodigend dat ik direct wil doorlopen om te ontdekken wat daar te vinden is. Het lijkt net of je een klein stukje bos voor jezelf hebt; met allemaal leuke plekjes en zithoekjes. Er is een loungestel waar je heerlijk van de zon kan genieten, maar ook een eet- en barbecuehoek. Wij hebben in juli geboekt en worden dan verrast met een stel mooie struiken vol met zwarte besjes. Jammie! Vers plukken en in de yoghurt voor het ontbijt gedaan. De hele dag wordt je vergezeld met allemaal vogeltjes in de tuin. Je bent echt in de natuur!

Ik werd afgeleid door de tuin. Er zijn twee slaapkamers beneden en een heerlijke regendouche. Boven is er nog een slaapkamer, maar ook een whirlpool voor 2 personen. Net een extraatje waar je lekker kan ontspannen in dit knusse huisje. De bedden liggen comfortabel als je van midden-hard houd. Tja, ik ben zelf best moeilijk met kussens en heb er altijd minimaal twee nodig om goed te kunnen liggen. Het is altijd fijn als er extra slaapmateriaal wordt aangeboden.

De keuken, in deze keuken kun je echt koken! Allemaal kook en bakmateriaal is er aanwezig. Het hoedt natuurlijk niet. Je bent er tussenuit, dus even wat bestellen is ook mogelijk. Ikzelf vind het altijd wel lekker om toch de vrijheid te kunnen hebben om zelf aan de slag te kunnen gaan.

De omgeving is werkelijk waar PRACH-TIG! Er staan prachtige boerderijen met een massa aan velden eromheen. Het is heerlijk, bij therapeutisch, om de diepte in te kunnen kijken. Alles was mooi groen en volop in de bloei. Verder waren er ook stukjes bos waar leuke wandelroutes uitgezet zijn. De wandelroutes zijn goed met kinderen te doen: ongeveer van 30 minuten tot een uur.  

Er zijn natuurlijk nog veel meer activiteiten te vinden, zoals: verschillende speeltuinen, scooter verhuur, musea in de buurt etc. Wij wilden even niks doen…. Wandelen… en niks doen. Ook lekker!

Even kort alle voor- en nadelen onder elkaar.

Voordelen:

 • Compleet voorzien huisje;
 • eigen tuin met verschillende zithoekjes;
 • vermaak voor de kinderen;
 • whirlpool;
 • goede bedden;
 • rijke omgeving aan natuur en activiteiten;
 • grote keuken;
 • heerlijke regendouche;
 • een hor bij de schuifpui: zo kan de schuifpui de hele dag openstaan, zonder dat er allemaal beestjes naar binnenkomen. Heerlijk!;
 • super schoon;
 • precies groot en ruim genoeg.

Nadelen:

 • Het enige aandeel, wat ik wel echt heel jammer vond, is dat we geen privacy hadden. De buren keken recht onze tuin in. Het kan te maken hebben met dat de beschutting nog niet volgroeid was. Op de website leek wel dat deze privacy er was, anders had ik, ondanks het leuke huisje, dit niet geboekt.

Als ik alles bij elkaar optel en dit huisje een cijfer zou moeten geven, dan zou het toch een dikke 8,9 zijn! Het stukje privacy weegt voor ons als gezin wel zwaar.