Lifestyle

SMAAK & ERVARING

BLOEMEN

Bloemen… ze zijn fleurig, kleurig en ruiken ook erg lekker! Je kan mij er altijd heel blij mee maken, met een mooi en fris boeket. Als ik dan op de bank zit, kan ik met een grote glimlach, heel gelukkig zijn met de bloemen. Bloemen zijn een verheuging, maar kunnen ook in sommige gevallen troost bieden.

Desondanks trakteer ik mijzelf niet snel op een bloemetje. Waarom niet? Het is toch een cadeautje voor jezelf. Ergens vind ik het leuker om ze te ontvangen van anderen met een persoonlijke boodschap. Iedere keer als ik naar het boeketje kijk, dan komt daar ook een persoonlijke herinnering bij.

Ik stuur zelf regelmatig een boeketje naar iemand. Een kleine daad van mij, maar kan voor een ander als iets groots ontvangen worden. En hoe goed voelt het om een ander blij te maken?

10 CADEAU TIPS VOOR ‘N STOERE MEID!

Cadeau voor een 7-jarige stoere jongedame.. het is ieder jaar weer zoeken. Tot op heden stimuleren wij onze dochter om lekker te blijven spelen en veel naar buiten te gaan. Schermen slaan de creativiteit helemaal dood; daarom is haar schermtijd dan ook beperkt. Ik probeer hieronder wat ideeën te geven qua cadeau tips voor een 7-jarige.

Het is wel iets voor schermtijd! Er zijn verschillende spellen die niet agressief zijn en ook verschillende competenties uitdagen bij het kind. Bijvoorbeeld Mario kart 8 Deluxe. Je kan deze spellen samen doen, waar je, ondanks het scherm wel samen plezier kan delen. Het voordeel is ook dat bij deze spellen er geen verschillende pop-ups van reclames in beeld verschijnen, zoals vaak wel bij de apps op de iPad.

Lekker buiten rond crossen op je nieuwe skelter! En dat niet alleen, je kan ook nog iemand meenemen op de extra stoel. Deze skelter biedt enorm veel speelplezier. Er zijn losse elementen bij te kopen om de skelter nog aantrekkelijker te maken qua speelplezier.

Lekker zelf steppen met al je beenkracht. En een beetje stunten om mama bezorgd te maken haha…

  • LEGO

Tja, dit heeft geen toelichting nodig. Lego blijft voor klein en oud leuk! Geweldige bouwsets te koop en de uitdaging blijft toenemen. Kinderen kunnen hier uren mee zoet gehouden worden. En wij stiekem ook!

Het klinkt bijna ouderwets, maar knikkeren verjaard eigenlijk nooit!

Creatief bezig zijn en zelf iets mogen ontwerpen zonder al te veel bemoeienis is heerlijk voor een 7-jarige! Beetje kliederen hier en daar…

  • Wetenschaps- of activiteitenboek

Lezen en opdrachtjes maken! Leuk om alleen te doen of met iemand samen.

Een mountainbike maakt het fietsen nog avontuurlijker! Zoek leuke en uitdagende fietsroutes door de natuur en ga het avontuur aan met jou 7-jarige.

Ieder nieuw schooljaar is het weer leuk om hun nieuwe tas aan hun klasgenootjes te mogen showen! Ja, laat de complimentjes maar komen…

Een educatief spel voor op de iPad. Je begint met een starterspakker en dit kan vervolgens aangevuld worden. Osmo is een magisch, bekroond spelsysteem en geeft kinderen een set creatieve tools en cutting edge technologie in handen waarmee probleemoplossende vaardigheden worden gestimuleerd met behulp van echte objecten zoals bijvoorbeeld spelstukken, fiches en tekeningen en nog veel meer. 

MOESTUIN?!

Ik heb altijd al een eigen moestuin willen hebben. Heerlijke kruiden en groenten vers uit je eigen onderhouden tuintje. Ik heb het een tijdje geprobeerd en een stukje van mijn tuin geplant met tomatenplanen, aardbeienplanten, aubergineplant, paprikaplant en allemaal verschillende kruiden, zoals basilicum, tijm, sali, oregano, peterselie, selderij, bieslook en munt. Nou, ja, wat zal ik zeggen.. Het is niet mijn sterkste kant om een moestuin te onderhouden. De kruiden waren sterk en konden redelijk op eigen krachten overleven, de aardbei was ook hardnekkig, maar de rest vielen nog niet om van ellende. Daarnaast groeide er extreem veel onkruid tussen de planten en kruiden door. Ik heb snel afscheid genomen van die idee. Tot ik tegen een leuk houtenbakje aanliep bij het tuincentrum. Ja, het kriebelde gewoon weer. Zal ik het nu klein proberen?

Ik heb in een vuilniszak gaten geprikt en op de bodem gelegd, vervolgens potgrond en de volgende geplant: 2x basilicum, 2x tomatenplantjes, 1x paprikaplantje en 1x een mix van eetbare bloemen. En het bloeit tot op heden nog allemaal! Het staat zo gezellig en het is leuk voor de kinderen om er verse blaadjes basilicum uit te plukken en dan opsmikkelen met een mini tomaat erbij. Jammie! Wat doe ik anders? Eigenlijk niks, ik geef niet te veel water. Ik houd de grond in de gaten of deze niet uitdroogt en een beetje vochtig blijft. Het paprikaplantje is denk ik iets te laat in het jaar geplant en krijgt hopelijk volgend jaar een nieuwe en goede kans! Tja, alle tips zijn welkom! Voor nu genieten wij van ons rijdende mini moestuintje.

Mmmm lekkere geurtjes!

Lekkere geurtjes houd ik van! Het liefst word ik overal verrast met een weer een nieuwe ervaring aan geuren. In het huis heb ik ook op verschillende plekken geurkaarsen of stokjes. Heerlijk, als je dan binnenkomt een subtiel geurtje mee krijgt en opzoek gaat naar meer. En er zijn natuurlijk ook ruimtes in huis waar wat nare geurtjes hangen, zoals het toilet haha… En om deze te camoufleren is het ook heel lekker om daar een tegenhanger te plaatsen. Ik vind het iedere keer ook weer een leuk cadeau om te geven of te ontvangen: een mooie en lekkere geurkaars of stokjes.

Een aanrader blijven de geuren van Rituals. Eerst had ik een voorkeur voor de geur Black Oudh, maar nu kan ik niet meer kiezen. Mmmm alle collecties vind ik heerlijk en de afwisseling maakt het iedere keer weer speciaal. Ik word namelijk na enige tijd geurblind, dus dan is het zeker wenselijk om weer een nieuw geurtje te plaatsen. Je kan het zo gek maken als je wil qua prijzen en merken. Ik vind de geurkaarsen van de HEMA en IKEA ook lekker. Maarrrrr je ruikt echt wel het verschil met een verfijnder merk.