Interieur

IMPRESSIES & BEOORDELINGEN

Interieur…. Ik kan urenlang scrollen op het web of door woonwinkels struinen om weer ‘nieuwe’ ideeën op te doen voor ons interieur. Het liefst verander je iedere keer wel iets. Er is zoveel moois en leuks te vinden, dat je soms te hebberig wordt. Het belangrijkste is dat je de keuzes maakt die ervoor zorgen, dat als je thuiskomt, jij je thuis voelt. Ik geniet er oprecht van om te kijken hoe anderen dat doen en wat voor geweldige interieurs worden samengesteld. Mooi, mooi, mooi!

Nieuwe GOOD&MOJO-hanglamp?!

Een lamp vol complimenten

Lampen, lampen, lampen. Ik heb heel wat websites verslonden om op zoek te gaan naar de lamp die ik mooi en praktisch vond. Het viel mij op dat lampen redelijk prijzig zijn. Naja, ik heb denk ik nog nooit zo bewust een lamp uitgezocht en gekeken wat er is voor hoeveel. Wat vind ik belangrijk? Mijn zoektermen waren telkens: zwart, hanglamp, bamboe, riet. Ik kwam uit bij het merk Good & Mojo. Oei, ja de prijzen vielen mij wel tegen… maar ik ben het verhaal achter dit merk gaan zoeken. Zij willen niet alleen duurzame verlichting maken, maar ook mensen helpen. Twee goede zaken in 1 klap! Een deel van de opbrengst van elke lamp wordt aan de WakaWaka Foundation gedoneerd. Het is een enorm, maar echt een enorm luxe probleem dat ik in een lampen zoektocht zat. En als ik met de aanschaf van mijn lamp een klein beetje goed kan doen, dan motiveert dat wel! Ja, de keus was snel gemaakt, het wordt een lamp van Good & Mojo.

De lamp heb ik besteld via Wooden Amsterdam – We connect lifestyle with nature . Tijdig werd er gecommuniceerd dat het product een pre-order was en dat deze pas enkele maanden later binnen zou komen. Ik heb eventjes moeten wachten op mijn lamp, maar wat was ik blij! Iedere dag als ik er langs loop denk ik: ja dat was een goede keuze! Ik krijg nog altijd complimenten van anderen betreffende de lamp. Helemaal leuk! Nu concreet mijn waarderingscijfers voor dit product:

Kwaliteit: 8,8

De lamp is wat scheef, maar dat komt doordat het geen machinaal product is. Ieder product wordt met de hand gemaakt en dat is wel te zien. Ik vind dat juist karakter hebben en er mag wel iets imperfects in zitten. Het is een simpel ontwerp dat indruk achterlaat. Solide bevestiging zit erbij.

Vorm: 9

Originele vorm, het is niet rond, niet ovaal maar er tussenin. De vorm breekt de strakke vormgeving van mijn eettafel. Het is speels doordat de lamp open is en het licht door de gebogen bamboestelen heen schijnt. 

Kleur: 9,5

De bamboestelen zijn mooi diep zwart geverfd en passen goed bij de snoer en bevestiging van de lamp.

Instructie: 8

Een duidelijke en korte beschrijving hoe de lamp opgehangen kan worden. Er staan kleine tekeningen bij de beschrijving om het ook begrijpelijk te maken voor een leek als ik. De beschrijving was in het Engels, dus misschien lastig voor sommige die daar niet uitkomen.

Nadeel:

Het is soms een nadeel, maar bij de meeste lampen zit er geen verlichting bij. Deze moet je apart erbij aanschaffen. Dit was hier ook het geval, maar het voordeel wat ik hierin zie: je kan zelf kiezen wat voor verlichting je erin wil hebben.

Levering: 9,5

Ik heb de lamp besteld bij Wooden Amsterdam – We connect lifestyle with nature . Dit is een website in het Engels, maar deze kan ook omgezet worden naar het Nederlands. Er werd tijdig met mij gecommuniceerd of het duidelijk was dat de lamp pas 3 maanden later verwacht wordt i.v.m. dat het een pre-order was. Een tijdje gewacht, maar de lamp kwam nog eerder dan verwacht: leuke verassing! De levering van de lamp verliep spoedig en deze was ook goed beschermd ingepakt.

Zware en chique drinkenglazen

Nachtmann Noblesse Longdrinkglazen 0,38 L – 4 st. / Nachtmann Noblesse Tumblerglazen 0,3 L – 4 st.

Ik houd van mooie spullen en om de tafel leuk te dekken. Heerlijk drinken uit een glas die mooi glinstert en waar je drankje er net iets aantrekkelijker uitziet. Ik heb ongeveer twee jaar geleden deze Nachtmann glazen gekocht en ik ben er nog steeds heel blij mee! Ik heb de longdrinkglazen en ook de tumblerglazen.

Voordelen:

 • Design: mooi design met ruitmotief. De glazen zijn ook goed qua grootte en houvast.
 • Stevig: het zijn stevige en wat zwaardere glazen. Ik ervaar de zwaarte als prettig, maar zou eventueel een puntje zijn voor iemand anders.
 • Chique: de glazen glinsteren mooi en zelfs na velen malen in de vaatwasser te zijn geweest. Dit is het enorme voordeel van kristal.
 • Vorm: de glazen zijn van binnen glad, dus er blijft niks achter hangen. Een ander voordeel is dat er geen kuipje in de onderkant zit die ervoor zorgt dat er bij het uitruimen van de vaatwasser water achterblijft. Scheelt weer extra afdrogen!
 • Prijs/kwaliteit: tot nu toe alleen maar positieve ervaring met de glazen en dat voor een aangename prijs. Glazen van kristal zitten toch vaak wat hoger in de prijsklassen, maar dat is hier niet het geval.
 • Standaard assortiment: is er een glas toch stuk gegaan, dan is deze zo weer aan te vullen!
 • Levering: de glazen heb ik bij fonq.nl besteld. Het was een spoedige levering van de volgende dag en allemaal netjes en goed beschermd ingepakt. De glazen waren allemaal schadeloos aangekomen.

Nadelen:

 • Zwaar: dit is niet een nadeel die ik heb ondervonden, maar wat ik wel snap dat dit een punt voor iemand anders kan zijn.

Beberkleed

Super lang heb ik een berberkleed willen hebben. Iedere keer werd ik aangetrokken tot deze geweldige culturele kleden. Ik heb meteen internet geopend en ben gaan googlen om te kijken waar en hoe duur de kleden te koop zijn. Wow, wat een prijzen! Het is natuurlijk handwerk, wat nu eenmaal meer kost. Helemaal logisch: het is eerlijk werk! Maar na even zoeken… ja, ik heb er een via marktplaats voor een redelijke prijs van 300 euro kunnen kopen. Het kleed komt uit Marokko en was nog nieuw. Ik had mijzelf al ingelezen dat deze kleden van 100% wol zijn en vooral de eerste weken veel van hun wol loslaten. Helemaal waar, want de eerste drie weken lag mijn woonkamer om het moment vol met wol pluizen. Je moet een beetje geduld hebben, veel stofzuigen, maar daarna is het ook klaar. De uitstraling van het kleed vind ik nog steeds erg mooi en goed passen bij de rest van mijn interieur door de zwarte ruiten strepen. Het is een licht gekleurd kleed en dat houd het ook lichter in mijn woonkamer met de donkere meubels.

Voordelen:

 • Design
 • Kleur
 • Zacht en warm voor de voeten

Nadelen:

 • Onderhoud van wol
 • Door de lichte kleur zie je snel vuiligheid

Nieuwe GOOD&MOJO-plafondlamp?!

Ja, ik moet wat bekennen: wauwwwww ik heb alweer een hele mooie lamp van GOOD & MOJO. Ik was zo enthousiast van de hanglamp boven mijn eettafel, dat ik er ook een in de zithoek wilde. Het hele concept van GOOD & MOJO spreekt mij aan en maakt mij daarmee enorm enthousiast om een lamp te kopen. Je weet dat er eerlijk met de productie en handel; iedereen die daar mee te maken heeft om wordt gegaan.

Dus, ik heb een nieuwe plafondlamp, mega blij! IJzer en jute zijn de gebruikte materialen en geven het een robuuste en natuurlijke look. Verder heb ik de lamp weer bij woodenamsterdam.com besteld, omdat ik de vorige keer ook zeer tevreden was met hun klanten- en bezorgservice. Alles wordt netjes en veilig ingepakt. Verder dit er ook een duidelijke instructie bij hoe de lamp opgehangen dient te worden.

De lamp heeft een warme en sfeervolle verlichting. Door de openingen tussen de jute touwen speel het licht door, waardoor je niet een standaard vorm van licht krijgt. I like it! Evenals bij de andere lamp ontvang ik ook veel complimenten over deze lamp. 

De beoordeling? Eigenlijk exact hetzelfde als de eerste lamp! TOP, top en top.